01.03.2022 Karar Özetleri

T.C.

UŞAK ÇEVRE BİRLİĞİ 

01.03.2022 TARİHLİ MECLİS KARAR ÖZETLERİ


1. Birlik Meclisinin bugün saat 11.30’da yapılan 1.Birleşim 1. Oturumunda gündemin 1. maddesinde yer alan; 01.11.2021 tarihli Meclis Zabtı Karar Özetlerinin okunması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;

01.11.2021 tarihli Meclis Zabtı Karar Özetlerinin Meclis Kâtibince okunduğunun kabulü teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

2. Birlik Meclisinin bugün saat 11:30’da yapılan 1.Birleşim 1. Oturumunda gündemin 2. maddesinde yer alan; Birlik Encümen Üyelikleri seçimi gizli oyla yapılmış olup, oyların tasnifi neticesinde toplam 15 zarf ve 15 oy pusulası sayılmıştır. Birlik Meclis Üyeliklerine önerilen Banaz Belediye Başkanı Zafer ARPACI 15 oy, Karahallı Belediye Başkanı Ali TOPÇU 15 oy, Sivaslı Belediye Başkanı Hürrüyet ŞAFAK 14 oy, Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa ÇETİN 15 oy, Ulubey Belediye Başkanı Veli KOÇLU 15 oy, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet İNCEKARA 1 oy almışlardır.

Birlik Meclis Üyeliklerine önerilen Banaz Belediye Başkanı Zafer ARPACI 15 oy, Karahallı Belediye Başkanı Ali TOPÇU 15 oy, Sivaslı Belediye Başkanı Hürrüyet ŞAFAK 14 oy, Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa ÇETİN 15 oy, Ulubey Belediye Başkanı Veli KOÇLU 15 oy alarak Birlik Encümen Üyeliklerine seçilmişlerdir.

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelerinin seçimi işaretle oylama ile yapılmıştır. Meclis Başkanı tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine aday olan ve/veya önerilen isimlerin olup olmadığı sorulmuş olup, adaylığını açıklayan Meclis Üyesi bulunmamıştır. Bir önceki yıldan itibaren görevi devam eden Mustafa YILDIZ, Kazım KUŞÇU, Ümit HORZUM, İlknur ERTUĞRUL ve Kemal SOLAKHAN’ın yeniden seçilerek göreve devam etmeleri teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliğiyle seçilmişlerdir.

 

3. Birlik Meclisinin bugün saat 11:30’da yapılan 1.Birleşim 1. Oturumunda gündemin 3. maddesinde yer alan; Uşak Çevre Birliği 2021 Yılı Faaliyet Raporu konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;

Uşak Çevre Birliği 2021 Yılı Faaliyet Raporunun okunduğunun kabulü ve Faaliyet Raporunun kabulü teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

4. Birlik Meclisinin bugün saat 11:30’da yapılan 1.Birleşim 1. Oturumunda gündemin 4. maddesinde yer alan; 26.02.2021 tarih ve 7 sayılı Meclis Kararımıza göre; faaliyette olan 3 adet Katı Atık Transfer İstasyonlarından atıkların tesisimize getirilmesi işini gerçekleştiren aracımıza ait yakıt giderleri, her transfer istasyonu için; transfer istasyonunun bulunduğu belediye ve İl Özel İdare tarafından 2022 Şubat Ayı Olağan Meclisine kadar yarı yarıya karşılanması şeklinde görüşülerek karara bağlanmıştır. Buna istinaden; ilgili gündem maddesinin yeniden görüşülerek 2023 Şubat Ayı Olağan Meclisine kadar gerekli olan yakıt giderinin karşılanması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;

Faaliyette olan 3 adet Katı Atık Transfer İstasyonlarımızdan (Eşme, Banaz ve Karahallı) atıkların Tesisimize taşınması işi amacıyla gerekli olan yakıt giderlerinin her transfer istasyonu için; Transfer istasyonunun bulunduğu belediye ve İl Özel İdare yakıt giderlerini 2022 Ekim Ayı Olağan Meclisine kadar şuan uygulanmakta olan yarı yarıya (%50 Transfer istasyonunun bulunduğu belediye %50 İl Özel İdaresi) karşılaması teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

5. Birlik Meclisinin bugün saat 11.30’te yapılan 1.Birleşim 1. Oturumunda gündemin 5. maddesinde yer alan; Üye Belediyelerin, Birlik faaliyet giderlerine katılım payının arttırılması konusu görüşülerek Birlik gelir ve gider kaynakları incelenmiş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;

Birlik gelirlerinin giderleri karşılayamaması sebebiyle; Üye Belediyelerden, Birliğin kuruluş ve faaliyet giderlerine katılım payı olarak bir önceki yılın tahakkuk eden kesinleşmiş İller Bankası payının binde üç (0,003) oranından binde beş(0,005) oranına arttırılması teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.