17.05.2024 Karar Özetleri

T.C.

UŞAK ÇEVRE BİRLİĞİ

17.05.2024 TARİHLİ MECLİS KARAR ÖZETLERİ

1. Birlik Meclisinin bugün saat 10.30’da yapılan 1.Birleşim 1. Oturumunda gündemin 1. maddesinde yer alan; 01/11/2023 tarihli Meclis Zabtı Karar Özetlerinin okunması konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;

01/11/2023 tarihli Meclis Zabtı Karar Özetlerinin Meclis Kâtibince okunduğunun kabulü teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.


2. Birlik Meclisinin bugün saat 10:30’da yapılan 1.Birleşim 1. Oturumunda gündemin 2. maddesinde yer alan; Birlik Başkanlığı seçimi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;

Birlik Başkanlığı seçimi gizli oyla yapılmış olup; oyların tasnifi neticesinde Birlik Başkanlığı için önerilen Uşak Belediye Başkanı Özkan YALIM’a 30 oy çıkmış, Birlik Başkanlığı’na Uşak Belediye Başkanı Özkan YALIM 30 oyla seçilmiştir.


3. Birlik Meclisinin bugün saat 10:30’da yapılan 1.Birleşim 1. Oturumunda gündemin 3. maddesinde yer alan; Birlik Meclisi 1. ve 2. Başkan Vekili ile 2 Asıl Kâtip ve 2 Yedek Kâtip Üyenin seçimine geçilmiştir. Birlik Meclisi 1. Başkan Vekili için üye Kadir USLU, Birlik Meclisi 2. Başkan Vekili için üye Refik TUNCAY önerilmiştir. 2 Asıl Katip Üye için ise üye Reyhan AYDIN ve Ozan BAYIK önerilmiş olup, 2 Yedek Katip Üye için de üye Fadime Ebru ÖZKARACAHİSAR ve üye Ayşe AYAZ önerilmiştir. Gizli oylama ile yapılmış olan seçim sonrasında oyların tasnifi neticesinde, Meclis 1. Başkan Vekilliği için üye Kadir USLU’ ya 27 oy, üye Refik TUNCAY’ a 1 oy; Meclis 2. Başkan Vekilliği için üye Refik TUNCAY’ a 27 oy, üye Kadir USLU’ya 1 oy çıkmış olup, Birlik Meclisi 1. Başkan Vekilliği’ne Kadir USLU 27 oyla, Birlik Meclisi 2. Başkan Vekilliği’ne Refik TUNCAY 27 oyla seçilmişlerdir. (İstenilen sayıdan fazla kişi yazıldığından 3 oy geçersiz sayılmıştır)

1. Asıl Kâtip Üyeliği için üye Reyhan AYDIN’ a 26 oy, üye Ozan BAYIK’ a 2 oy, 2. Asıl Katip Üyeliği için üye Ozan BAYIK’ a 26 oy, üye Reyhan AYDIN’ a 1 oy çıkmış olup, asıl Kâtip Üyeliklere Reyhan AYDIN 26 oyla, Ozan BAYIK 26 oyla seçilmişlerdir. (İstenilen sayıdan fazla kişi yazıldığından 3 oy geçersiz sayılmıştır)1. Yedek Kâtip Üyeliği için üye Fadime Ebru ÖZKARACAHİSAR’ a 27 oy, üye Ayşe AYAZ’a 1 oy, 2. Yedek Katip üyeliği içim üye Ayşe AYAZ’a 27 oy çıkmış olup, yedek Kâtip Üyeliğine Fadime Ebru ÖZKARACAHİSAR 27 oyla, Ayşe AYAZ 27 oyla seçilmişlerdir. (İstenilen sayıdan fazla kişi yazıldığından 3 oy geçersiz sayılmıştır) (Görüşmeler başlamadan önce Meclis Üyesi Yılmaz TOZAN toplantıya katıldı.)


 

4. Birlik Meclisinin bugün saat 10:30’da yapılan 1.Birleşim 1. Oturumunda gündemin 4. maddesinde yer alan; Birlik Encümen Üyelikleri seçimi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;

Birlik Encümen Üyelikleri seçimi gizli oyla yapılmış olup, oyların tasnifi neticesinde Birlik Meclis Üyeliklerine önerilen Karahallı Belediye Başkanı Ramazan KARAKAYA 28 oy, Banaz Belediye Başkanı Zafer ARPACI 28 oy, Eşme Belediye Başkanı Yılmaz TOZAN 26 oy, Ulubey Belediye Başkanı Veli KOÇLU 25 oy, Sivaslı Belediye Başkanı Bahri AZATÇAM 26 oy alarak Birlik Encümen Üyeliklerine seçilmişlerdir. Selçikler Belediye Başkanı Ali EZBERCİ 1 oy, Pınarbaşı Belediye Başkanı Naci AKYÜREK 1 oy almışlardır. (Görüşmeler başlamadan önce Yılmaz TOZAN ve Seyfi PAKSOY toplantıdan ayrıldı.)


5. Birlik Meclisinin bugün saat 10:30’da yapılan 1.Birleşim 1. Oturumunda gündemin 5. maddesinde yer alan; Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelerinin seçimi işaretle oylama ile yapılmış olup, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine önerilen Reyhan AYDIN, Fadime Ebru ÖZKARACAHİSAR, Özhan ÖZGÖBEK, Ozan BAYIK ve Turan ÜNLÜ oy birliğiyle seçilmişlerdir. (Görüşmelerin başlamasından önce Kadir USLU, Mitat ŞAHİN toplantıdan ayrıldı ve Yılmaz TOZAN toplantıya katıldı.)


 

6. (İlave Gündem Maddesi 1) Birlik Meclisinin bugün saat 10.30’da yapılan 1. Birleşim 1. Oturumunda gündemin 6. maddesinde yer alan; Birlik 2023 Yılı Yatırım ve Çalışma Programı konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;

2023 Yılı Yatırım ve Çalışma Programı kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin okunduğu şekliyle kabulü teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.


7. (İlave Gündem Maddesi 2) Birlik Meclisinin bugün saat 10:30’da yapılan 1.Birleşim 1. Oturumunda gündemin 7. maddesinde yer alan; Uşak Çevre Birliği 2023 Yılı Faaliyet Raporu konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;

Uşak Çevre Birliği 2023 Yılı Faaliyet Raporunun okunduğunun kabulü ve Faaliyet Raporunun kabulü teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.


8. (İlave Gündem Maddesi 3)Birlik Meclisinin bugün saat 10:30’da yapılan 1.Birleşim 1. Oturumunda gündemin 8. maddesinde yer alan; 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 32. Maddesi gereğince; Memur ve Sözleşmeli Memurlara verilmesi düşünülen Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesini imzalamak üzere Birlik Başkanına yetki verilmesi konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 32. Maddesi gereğince; Memur ve Sözleşmeli Memurlara verilmesi düşünülen Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesini imzalamak üzere Birlik Başkanına yetki verilmesi gerekmektedir. Sosyal Denge sözleşmenin yapılabilmesi için Birlik Başkanına yetki verilmesi teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.


9. (İlave Gündem Maddesi 4) Birlik Meclisinin bugün saat 10.30’da yapılan 1. Birleşim 1. Oturumunda gündemin 9. maddesinde yer alan; Birlik 2023 Yılı Gelir-Gider Kesin Hesabı, Taşınır Kesin Hesap İcmal ve Cetveli konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;

2023 yılı Gider Kesin Hesabı 4.353.872,21 TL olarak ad okunmak suretiyle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.

2023 yılı Gelir Kesin Hesabı genel toplamı 6.775.935,09 TL olarak ad okunmak suretiyle yapılan oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.


10. (İlave Gündem Maddesi 5) Birlik Meclisinin bugün saat 10.30’da yapılan 1. Birleşim 1. Oturumunda gündemin 10. maddesinde yer alan; Faaliyette olan katı atık transfer istasyonlarından çöp taşıyan araç ile dorselerimizde; üye belediye ve il özel idaresine ait çöp toplama araçlarından özellikle kış döneminde yoğun miktarda gelen külün önlenmesi, transfer istasyonlarına boş olarak bırakılan çöp taşıma semitreylerlerinin atık boşaltma esnasında kirlenmesi ve sonrasında temizlenmemesinden kaynaklanan sıkıntı ve problemler hakkında gerekli önlemlerin alınması, çözümler üretilmesine yönelik gündem konusu görüşülmüş olup, görüşmelerin tamamlanmasından sonra;

Gündem maddesi ile ilgili Meclis Başkanı Özkan YALIM tarafından yaşanan problemler ve olması gereken çözümlerine yönelik Meclis Üyelerine bilgi verilmiş olup; gündem maddesinin görüşülerek kabulü teklifi oya sunulmuş olup, yapılan işaretle oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilmiştir.